2009-11-04 15:41:15• hírek • Parajdi Andrea

Pénzadományokat gyűjtenek

Harmadik alkalommal vonja be a Szociális Közszolgáltatási Osztály a szatmári közösséget egy adománygyűjtő akcióba. Mikulás napján több száz rászorulónak akarnak csomagot osztani.

Tavaly a SPAS-nak és az akcióban résztvevő szociális intézményeknek közösen 14.255 lejt sikerült összegyűjteniük, amelyből 1040 nehéz sorsú személyt örvendeztettek meg egy Mikulás- csomaggal. Idén ugyancsak örömet akarnak szerezni olyan családoknak, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, meg akarják ajándékozni az utcagyerekeket, a kis jövedelmű fogyatékkal élő személyeket és időseket, tanintézményekben tanuló roma gyerekeket, illetve daganatos gyerekeket, ugyanis úgy vélik ezek az emberek is megérdemlik, hogy az átlaghoz hasonlóan éljék át a decemberi ünnepeket.

Az akcióval a SPAS-nak továbbá az is a szándéka, hogy a helyi közösségben tudatosítsa , hogy ha még szemet is hunyunk a tények előtt azért tudnunk kell, hogy környékünkön is több ezer nehéz sorsú ember él, akiknek szükségük van a segítségünkre.

A SPAS idén több szociális téren tevékenykedő intézménnyel közösen bonyolítja a „Szent Miklós Hetét". A gyűjtési akcióban partnere többek között a Szatmárnémeti Caritas Szervezet, a Hans Lindner Alapítvány, a Drogmegelőzési Központ, a Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány, illetve a Stea Egyesület is.

A segítő szándékúak egészen november 23-ig járulhatnak hozzá a rászorulók Mikulás-csomagjához. Az adományokat a Transilvania Bank következő bankszámlájára lehet átutalni: RO31BTRL03101205S05930XX. Részletes információk a 0261-714195 -ös telefonszámon kérhetők.

Az ajándékokat „Szent Miklós Hetén" december 1. és 5. között osztják szét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: